Seyyah Bizim Eller Projesi Kapsamında 600 Öğrenci Pozantı’yı Gezdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından desteklenen ’Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından desteklenen ’Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında 600 öğrenci Pozantı ilçesine götürüldü.

Gençlik Merkezi Müdürü Senem Açıkgöz, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmayı, doğayı ve çevreyi tanımalarını hedefleyen geziye, 10 liderin gözetiminde, 300 kız 300 erkek öğrencini katılarak, Pozantı'yı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Belirli aralıklarla, Adana’nın ilçeleri ve çevre illeri öğrencilerin daha yakından tanımaları için kültür gezileri düzenlediklerini ifade eden Açıkgöz, öğrencilere rehberlik yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a teşekkür etti. Gençlerin İyilik Ağacı Projesi kapsamında öğrencilerin kitap bağışında bulunduklarını vurgulayan Açıkgöz, “Pozantı'da halkın ücretsiz kitap okuması adına kaldırıma konulan kütüphaneye Adana Gençlik Merkezi olarak ‘Seyahatnameden Seçmeler’ ve ‘Mesnevi Öyküler’ kitaplarından iki yüz adet armağan ettik.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Gezi kapsamında, Kongre Anıtı önünde ’Pozantı Kongresi ’ hakkında çocuklara bilgi veren Başkan Çay, daha sonra Tarihi Akköprü, Belemedik Anıt Ağaç ve Şehit Kasım Hoca Anıtı’nı anlattı. Çay öğrencilere Şekerpınarı ‘nda sucuk ekmek ikram etti. Öğrenciler son olarak Kurtuluş Savaşı’nda önemli kahramanlıkların gösterildiği Gülek Karboğazı'nda bulunan Kuvay-ı Milliye Anıtını ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: