‘seyyah Ulu Çınar İzinde’

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘Seyyah Ulu Çınar İzinde’ projesi kapsamında bu yıl Malatya’dan 540...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘Seyyah Ulu Çınar İzinde’ projesi kapsamında bu yıl Malatya’dan 540 gencin Türkiye’nin farklı illerine seyahat edecekleri belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı “Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi, 21 Haziran ile 5 Eylül 2013 tarihleri arasında, 14-26 yaş grubu gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir. Bu kapsamda, ilimizden 540 gencin katılması planlanmaktadır. Gençlere farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme imkanı verilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesine katılım başvuruları www.seyyah.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezine yapılan bireysel ve telefon başvuruları da dikkate alınacaktır. İllere sınırlı bir kontenjan verilmiş olup, tercih ettiğiniz il ve dönemleri belirleyerek Seyyah Projesine katılabilirsiniz.

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi kapsamında gezi ve etkinlikler; Adana, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin illerine gerçekleştirilecektir. Ziyaret edilecek illerde gençler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı önceden belirlenmiş olan yurtlarda konaklayacaklardır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek ve benzeri ücretler alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.

Söz konusu illerde konaklama süresi 3 gece 4 gündür. Ancak bazı illerimiz için belirlenmiş olan uzak il seyahatlerinde ise yolda geçen zaman daha fazla olacağından bu geziler, toplam 5 gece 6 gün sürecektir.

Reklam
Reklam

Ayrıca, geziye katılan gençler, Seyyah Ulu Çınarın İzinde internet sayfamızda yer alacak olan ‘Seyyahname’ defterimize, gezi ve etkinliklerle ilgili duygu ve düşünceleri ile gezi esnasında çektikleri en güzel fotoğrafları paylaşabilecek, Bakanlığımız projelerinin daha etkin ve verimli gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla projeye ilişkin anket formunu doldurabileceklerdir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz