Seyyah -Ulu Çınarın İzinde Hareketlilik Projesi Başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi katılımcı başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi katılımcı başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği "Seyyah Ulu Çınarın İzinde "Hareketlilik Projesi kapsamında Düzce'den gençler çeşitli illeri gezecek. "Seyyah" Projesi, 26 Haziran - 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-19 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesi olmakla birlikte gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinlik olarak göze çarpıyor.

Reklam
Reklam

Bu proje kapsamında, ülke genelinde 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gence, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getiriliyor.

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Hareketlilik projesine 14-19 yaş grubundaki 430 genç sadece Düzce'den katılacak. Projeye ebeveyninden biri ya da her ikisi olmayan, şehir, gazi yakını, maddi durumu iyi olmayan, yaşadığı ilin dışına hiç çıkmamış olan, yetiştirme yurdunda barınan, okulda başarılı olan, sanatla ilgilenen gençler katılabilecek. Projeye katılmak isteyenler "www.seyyah.gsb.gov.tr" ve "http:/www.facebook.com/gsb.seyyah" adreslerinden detaylı bilgi alabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: