Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın eğitim öğretim yılında başarılı olan 14-24 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen "Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın eğitim öğretim yılında başarılı olan 14-24 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen "Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi kapsamında 4 bin genç, Ankara'nın Polatlı ilçesini ziyaret edecek.

Proje kapsamında ilk öğrenci grubu, 27-28 Haziran tarihlerinde Polatlı'da Sakarya Zaferi, Şehitlik, Duatepe, Kartaltepe anıtlarını ve Gordion Müzesini gezecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ruhi İyileşen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara'ya gerçekleşecek olan gezi programının bir günü de Polatlı ilçemize ayrılmıştır. Toplam 8 dönemde yaklaşık 4000 gencimizin ziyaret edeceği program dahilinde; Alagöz Karargahı, Malıköy Tren İstasyonu, Gordion, Duatepe, Şehitlik Anıtı gibi tarihi yerlerimiz gezilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

İlk kafilenin 27-28 Haziran'da ilçeye geleceğini belirten İyileşen, bu ilk turda 11 ilden 520 gencin Polatlı'ya geleceğini söyledi.

İyileşen, proje ile gençlerin kendi tarihi ve kültüründen haberdar olmasının, bu topraklar için verilen mücadeleleri yerinde görmesinin amaçlandığını belirtti.

"Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi kapsamında, 8 ayrı dönemde 4 bin genç 3 günlük bir programla Ankara'ya gelecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: