"Seyyah Ulu Çınarın İzinde" Projesi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında 1172 gencin Edirne'de misafir edildiğini bildirdi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında 1172 gencin Edirne'de misafir edildiğini bildirdi.

Ocak, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 26 Haziran-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen proje kapsamında Edirne'den 427 gencin Ankara, Bursa, Eskişehir ve Bartın'a gönderildiğini, 1172 gencin ise Edirne'de misafir edildiğini belirtti.

Edirne'ye gelen gençlere, rehber eşliğinde Şükrüpaşa Anıtı, Hıdırlık Tabyası, 2. Beyazıt Külliyesi, Sarayiçi, Eski Tren İstasyonu, Lozan Anıtı, Pazarkule, Kapıkule, Rüstempaşa Kervansarayı, Saraçlar Caddesi, Kent Ormanı, Makedonya Kulesi, Arasta, Bedesten ve Alipaşa Çarşıları ile Selimiye, Eski, Üç Şerefeli ve Dar-ül Hadis camilerinin gezdirildiğini ifade eden Ocak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Gece etkinliklerimizde Roman halk dansları, eğitici tiyatro, karaoke, canlı müzik eğlenceleri gerçekleştirildi. Güçlü yarınları inşa edecek gençlerimiz bu proje ile akranlarıyla tanışma ve kaynaşma imkanı bularak, birlik ve beraberlik içerisinde Edirne'nin tarihini ve kültürünü tanıdılar. Edirne'nin güzelliklerini görüp yaşadılar. Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan ilimizden hayran kalarak ayrıldılar."

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: