Seyyar tezgahla saat tamirciliği

Kütahya’nın Emet ilçesinde, 40 yıldır açtığı seyyar tezgahla saat tamir eden Süleyman Yılmaz, bölgedeki tek saat ustası olarak mesleğine devam ediyor.40 yıldır Emet ve Hisarcık ilçelerinde tezgah açtığını, saat ve gözlük tamir ettiğini belirten 63 yaşındaki Yılmaz, ’’3 çocuğumu bu meslekle büyüttüm ve yuvalarını kurdum.

Kütahya’nın Emet ilçesinde, 40 yıldır açtığı seyyar tezgahla saat tamir eden Süleyman Yılmaz, bölgedeki tek saat ustası olarak mesleğine devam ediyor.
40 yıldır Emet ve Hisarcık ilçelerinde tezgah açtığını, saat ve gözlük tamir ettiğini belirten 63 yaşındaki Yılmaz, ’’3 çocuğumu bu meslekle büyüttüm ve yuvalarını kurdum. Ustam hiç olmadı benim. Kendim merak ederek başladım bu mesleğe. Zamanla mesleğin tüm inceliklerini kendim araştırarak öğrendim. 10 bin liralık saatleride 10 liralık saatleride tamir ediyorum. Gözlük tamir ediyorum. Bunun yanında eski tespih ve çakmaklara merakım var. Onlarında kolleksiyonunu yapıyorum. Özel müşterilerim gelirler ve benden tespih ve çakmak alırlar. Son dönemde kol saatlerine ilgi tamamen yok olmaya yüz tuttu. Ancak bayan kol saatleri çok geliyor tamir için. Çeyizlik saatler daha çok geliyor. Herkeste cep telefonu olduğu için saat kullananlarda azaldı. Ancak gözlük satışı ve tamiri bizim ayakta durmamızı sağlıyor. Eskiden köstekli saat tamir ederdik, şimdilerde gözlük tamiri ediyoruz. Bugünümüze de şükür’’ diye konuştu.(YD-EFE)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz