Seyyid Battal Gazi Külliyesi Güneş Enerjisiyle Aydınlanacak

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde ki aydınlatma sistemi olmayan Seyyid Battal Gazi Külliyesi artık güneş enerjisiyle aydınlanacak.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde ki aydınlatma sistemi olmayan Seyyid Battal Gazi Külliyesi artık güneş enerjisiyle aydınlanacak.

Yaklaşık bir yıldan bu yana gece aydınlatılması yapılamayan türbenin yeniden aydınlatılması için çalışma başlatan ilçe Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nin yapılan güneş enerjisi sistemiyle gece karanlığından kurtarılmış olacağını belirterek, 'İlçemiz Afyonkarahisar yolu üzerinde özellikle yaz trafiğinde yoğun bir turist akımında olan bir yerdir. Ancak, bu güne kadar nedense türbenin aydınlatılması yapılamadı. Bizde bunun üzerine belediye olarak bu işi ekonomik açıdan en ucuz bir yöntemle çözmek istedik. Sonunda doğal bir enerji kaynağı olan ve sürekli kendini depolayan güneş paneli sistemini kurduk. Artık külliye karanlıkta kalmayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: