Sezer, Ecevitleri savundu

ANKARA (İHA) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesi konusunda Ecevit çiftini haksız yere suçlayanların özür borcu bulunduğunu belirtti.

DSP Genel Başkanı Sezer yaptığı yazılı açıklamada, Ağca'nın tahliyesi konusunda yapılan yanlış hesabın Yargıtay'dan dönmüş olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Sezer, Yargıtay kararı ile Ağca'nın 57. Hükümet döneminde çıkarılan Şartla Salıverilme Yasası'ndan değil, bugünkü Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de hükümet üyesi bulunduğu bir dönemde çıkarılan 1991 affından ve ayrıca bugünkü hükümet döneminde çıkarılan Türk Ceza Kanunu'nda suçun niteliğinin değiştirilmesi suretiyle sağlanan ceza indirimlerinden yararlanması gerektiğinin kesinlik kazandığını belirtti.

Reklam
Reklam

"Yargıtay kararından sonra bilgi sahibi olmadan ahkam kesip Ecevitleri haksız yere suçlayanların linç girişimleri nedeniyle en azından bir özür borcu vardır" diyen Sezer, Ağca'nın tahliyesinde bir yanlış hesap bulunduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Bu yanlışlıkta yorum hatasının ötesinde maddi hatalar da bulunduğunu ifade eden Sezer, yanlışlığın kasti nitelik taşıyıp taşımadığının ancak ciddi bir inceleme ve soruşturma sonucu ortaya çıkabileceğine işaret etti. Sezer, bu nedenle yanlış hesabın sorumluluğunun mutlaka sorulması gerektiğini vurguladı.