Sezer İstanbul'un fethini kutladı

ANKARA (ANKA)- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'un fethinin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, fetihle genç yaşta başarı kazanan Fatih Sultan Mehmet'in insana saygılı ve adaletli yönetim anlayışıyla, kentte, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanların bir arada yaşamasını olanaklı kılan barış ve hoşgörü ortamını oluşturduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, İstanbul'un fethinin 554'üncü yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Sezer mesajında, geçmişi, bugünü ve geleceği buluşturan bir dünya kenti olduğunu belirttiği İstanbul için "Tarih boyunca evsahipliği yaptığı çeşitli uygarlıklardan ve kültürlerden bugüne taşınan mirasını korumak, kentin dokusuna zarar vermeden geleceğe aktarmak, kendimize, gelecek kuşaklara ve insanlığa karşı sorumluluğumuzdur" dedi.

Reklam
Reklam

Sezer mesajında, fethin bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Bugün İstanbul'un dünya kültür mirasında önemli bir konumda bulunduğunu anımsatan Sezer, sanayi, ticaret ve finans merkezleriyle kültürel ve sanatsal yaşama sundukları açısından da geçmişte olduğu gibi çekim merkezi olma niteliğini koruduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Sezer, "Fatih Sultan Mehmet, insana saygılı ve adaletli yönetim anlayışıyla, kentte, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanların bir arada yaşamasını olanaklı kılan barış ve hoşgörü ortamı oluşturmuştur" dedi.