Sezer, sade bir tören istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in sade ve törensiz görevi teslim etmek istediğini kendisine söylediğini açıkladı. Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'ta seçilmesi halinde bir gün sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi teslim alacağını belirten Erdoğan, devir-teslim töreninden bir gün sonra da yeni kabineyi Abdullah Gül'e sunacağını bildirdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, yeni kabinenin vakit geçirmeden 11. Cumhurbaşkanı'na sunulmasını kararlaştırdı. Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'taki üçüncü turda cumhurbaşkanı seçileceğini belirterek, "Abdullah Bey, görevi bir gün sonra Sayın Sezer'den teslim alır. Ancak Sayın Sezer, Çankaya Köşkü'nde sade bir törenle görevi devretmek istediğini söyledi" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, Gül'ün Köşk'e çıkmasının hemen ardından 30 Ağustos veya 31 Ağustos'ta Çankaya Köşkü'ne çıkarak, 60. hükümeti sunacağını açıkladı. Erdoğan, yeni kabineyi vakit geçirmeden kuracaklarını ifade ederek, "Hükümet programımız hazır. En geç 6 Eylül'de Meclis'ten güvenoyu alarak, resmen işbaşı yaparız" diye konuştu.

İHA