Sezer'den "çatışma yerine uzlaşma" mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, çatışma yerine uzlaşma kültürünün benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Sezer, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Etkinlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sevgi, barış ve hoşgörü gibi insanı temel alan değerleri yücelten, oluşturuldukları dönemi aşarak günümüze ulaşan düşünce sistemlerinin, bugün de geniş kitleler için yol gösterici olmayı sürdürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Sezer, "İnsana yalnızca insan olduğu için değer veren, temel hak ve özgürlüklere saygılı bu düşünce sistemleri, çağdaş, demokratik yaşam biçimlerinin özünü oluşturmakta, toplumları her zaman ileri götürmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Sezer, Ahmed Yesevi, Mevlâna, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli gibi büyük düşün insanlarının, her dönemde geçerliliğini koruyan öğretileriyle, Anadolu aydınlanmasını başlattıklarını kaydetti. Gurur kaynağı olan bu inanç önderlerinin aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, çağdaş kimliğinin oluşmasına ve yaşatılmasına katkıda bulunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Sezer, Türk dili ve kültürünün korunmasına değerli hizmetleri olan Hacı Bektaş Veli'nin, Anadolu'da ortak kültürel dokunun, toplumsal kimlik ve birliğin sağlanmasına öncülük ettiğini anlattı. Sezer, "Karşılıklı sevgi ve saygı ile yardımlaşmanın toplumsal yaşamdaki yadsınmaz önemine dikkat çeken Hacı Bektaş Veli, parçası olmaktan mutluluk duyacağımız gönenç içinde bir dünyanın yolunu göstermektedir" dedi.

-"ÇATIŞMA YERİNE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ BENİMSENMELİ"–
Hacı Bektaş Veli'nin bilgi ve bilimin ışığında doğruluk, dürüstlük ve çalışkanlığı vurgulayan öğütlerinin akıldan çıkarılmaması, gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Sezer, "Yarınlarımızın barışçı, sağlam temeller üzerinde biçimlendirilmesi için Hacı Bektaş Veli ve diğer düşün insanlarımızın engin dünya görüşlerinin yol göstericiliğinde çatışma yerine uzlaşma kültürünü benimsemeliyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Sezer, mesajını "Sevgi, hoşgörü, iyi niyet, olumlu düşünce ve akılcı yaklaşımların bizleri daha güzel bir geleceğe ulaştıracağını bir kez daha anımsatıyor, geleneksel niteliğiyle her yıl yaşadığı topraklarda gerçekleştirilen anma törenlerinin, Hacı Bektaş Veli'nin düşüncesinin yaşatılmasında etkili olduğuna inanıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum" diye bitirdi.

ANKA