Sezer'den çocuk pornosu uyarısı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Son günlerde artan, yüreklerimizin sızlamasına neden olan, çocuklara yönelik insanlık dışı şiddetin ve istismarın önüne geçilmesi için çaba göstermek, bu olumsuzluklardan etkilenen çocuklarımıza sahip çıkmak, savsaklanmaması gereken toplumsal bir sorumluluktur" dedi.

Sezer, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla çocukların, insanlığın umudu, geleceğin güvencesi ve barış ortamının sağlanmasında en önemli güç olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Çocukların yarınlara en iyi biçimde hazırlanmalarında sevginin temel araç olduğunu vurgulayan Sezer, onlara karşılaştıkları güçlükleri aşma ve sorunları çözme yetisi kazandırmak, doğru kararlar vererek yaşamın her alanında başarılı olabilmelerinin yolunu açmak için temel koşulların sevgi ve güven olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Sezer, doğdukları andan başlayarak çocukların sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, ruh ve beden sağlıklarının korunması ve şiddetten uzak bir ortamda yetiştirilmeleri konusunda anne-babalar başta olmak üzere tüm toplumun eğitilmesinin, onların şiddet kültürünü değil, insanlık değerlerini özümsemiş kuşaklar olarak yaşama hazırlanması yönünden büyük önem taşıdığını belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında şunları kaydetti: "Son günlerde artan, yüreklerimizin sızlamasına neden olan, çocuklara yönelik insanlık dışı şiddetin ve istismarın önüne geçilmesi için çaba göstermek, bu olumsuzluklardan etkilenen çocuklarımıza sahip çıkmak, savsaklanmaması gereken toplumsal bir sorumluluktur.

Reklam
Reklam

Ayrıca, kimsesiz çocuklarımızın bir aile ortamı içinde yetişmelerini olanaklı kılacak koruyucu aile konusundaki duyarlılığı artırmak, sokaklarda yaşamak zorunda kalan, küçük yaşta çalıştırılan çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek sunmak için gönüllü ve özverili çalışmaların artması gerekmektedir. Bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğü unutulmamalıdır.

Çocuk Hakları Günü'nde, çocukların tüm haklarının korunduğu, açlıktan, yoksulluktan, savaştan, şiddetten ve kötülüklerden arınmış, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu bir dünyada yaşayabilmek umuduyla tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, esenlikler diliyorum."