Sezer'den "Hasan Tahsin" mesajı

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hasan Tahsin'in işgalcilere attığı ilk kurşunun, Kurtuluş Savaşı'nın simgelerinden biri olarak tarihteki saygın yerini aldığını belirterek, "Tüm güçlüklere karşın, aydın sorumluluğuyla hareket eden, bir gazeteci ve düşün adamı olarak işgallere karşı tepkisini dile getiren Hasan Tahsin'in bu eylemi de tüm Ulusun gönül birliğiyle giriştiği Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımlarından biri olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Hasan Tahsin'in ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 1. Dünya Savaşı'nın ardından yurdun parçalanmak istenmesi üzerine, Türk Ulusu'nun Yüce Atatürk önderliğinde bir onur savaşımı verdiğini ve bir bütün olarak ortaya koyduğu dirençle zafere ulaştığını belirtti. İzmir'in işgaline karşı tepki gösteren, tutsaklığı kabullenmeyen yurtsever bir Türk genci olan Hasan Tahsin'in işgalcilere attığı ilk kurşunun, bu savaşımın simgelerinden biri olarak tarihteki saygın yerini aldığını anımsatan Sezer, mesajında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tüm güçlüklere karşın, aydın sorumluluğuyla hareket eden, bir gazeteci ve düşün adamı olarak işgallere karşı tepkisini dile getiren Hasan Tahsin'in bu eylemi de tüm ulusun gönül birliğiyle giriştiği Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımlarından biri olmuştur. Kendini ulusuna adamış kahramanlarımızın özverili çabalarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, onlardan aldığı güçle ilerlemesini sürdürmekte, yarınlara güvenle bakmaktadır. Ölümünün yıldönümünde, Hasan Tahsin'i ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum."