Sezgin Tanrıkulu : Türkiye Topraklarından Suriye'ye Geçiş Yapan Fransa Vatandaşlarının Sayısı Nedir?

ANKARA, Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu sor önergesi şöyle; "7 Ocak 2015 tarihinde Paris'teki

ANKARA, Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu sor önergesi şöyle;
"7 Ocak 2015 tarihinde Paris'teki Charlie Hebdo Dergisi'ne düzenlenen terörist saldırıda aralarında dünyaca ünlü karikatüristlerin de bulunduğu 12 kişi katledilmiştir. Katliamdan sonra Fransız güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada zanlıların bir süre Suriye'de de bulundukları ileri sürülmüştür. Suriye'de her gün insanlık suçu işleyen IŞİD e El Nusra isimli terör örgütlerine katılmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen kişilerin Türkiye'yi geçiş güzergahı olarak seçtiklerine dair yaygın iddialar ve deliller daha önce basında geniş yer bulmuştu. Ayrıca 26 Eylül 2014 tarihinde Türkiye'ye yaptığı ziyaret esnasında Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nin, El Kaide ve IŞİD Terör Örgütlerine katılan ve Türkiye'yi güzergah olarak kullanan Fransa vatandaşlarının isimlerini içeren 45 kişilik bir listeyi İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesinde ilettiği basına yansımıştı. Diğer taraftan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 8 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşen 7. Büyükelçiler Konferansı'nda, Paris'tekine benzer saldırıların Türkiye'de gerçekleşebileceğine dair uyarıda bulunduğu iddiası basına yansımıştır.
Bu bağlamda;
Fransa Hükümeti tarafından Hükümetinize iletilen 45 kişilik isim listesinde yer alan El Kaide ve IŞİD Terör Örgütü üyelerinden kaç tanesi Fransa'ya iade edilmişlerdir?
İadeler hangi tarihlerde gerçekleşmiştir?
9 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Türkiye'deki Ceza İnfaz kurumlarında El Kaide ve IŞİD Terör Örgütü üyesi olmaktan tutuklu bulunanların sayısı nedir?
2011-2014 yılları arasındaki dönemde Türkiye topraklarından Suriye'ye geçiş yapan Fransa vatandaşlarının sayısı nedir?
2011-2014 yılları arasındaki dönemde Suriye'den Türkiye topraklarını kullanarak 2011-2014 yılları arasındaki dönemde terör suçlarından ötürü Türkiye tarafından Fransa'ya iade edilen tüm kişilerin sayısı nedir?
9 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Interpol üzerinden isimleri İçişleri Bakanlığı'na bildirilen ve Fransa tarafından halen aranan El Kaide ve IŞİD Terör Örgütü üyelerinin sayısı nedir?
9 Ocak 2015 tarihi itibariyle Türkiye'de toplam kaç El Kaide-El Nusra ve IŞİD Terör Örgütü üyesi olduğu tahmin edilmektedir?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: