Sgk İl Müdürü Eker, Esob’u Ziyaret Etti

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman Müdürü Ömer Eker, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı...

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman Müdürü Ömer Eker, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mustafa Salman’ı ziyaret ederek, işletmelerde çalışanların sigortalılığı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

SGK İl Müdürü Ömer Eker, beraberinde İl Müdür Yardımcısı Aziz Varol ile birlikte ESOB Başkanı Mustafa Salman’ı ziyaret etti. Ziyarette ESOB yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları da hazır bulundu. SGK İl Müdürü Ömer Eker, SGK’yla ilgili bilgi vererek, istihdamın artırılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasının önemine değinerek, Adıyaman’daki esnafın çalışanlarının sigortalanmasının önemi üzerinde durdu.

Reklam
Reklam

Ziyaretten memnuniyet duyan ESOB Başkanı Mustafa Salman da, SGK primlerinin yüksek olması, Bağ-kur primlerinin fazlalığından bahsederek, “Ağır borç yükü altında ezilen esnafımız, çalıştıracak işçi bulamıyor. İşçiye ücret ödeyen, SGK’sını da yatırıyor” dedi. Salman, SGK primlerinin daha makul seviyeye çekilmesi halinde iş gücü kaybının önleneceğini, sigortasız işçi çalıştıranların sayısının da daha asgariye ineceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: