SGK İl Müdürü Özer: Vatandaş odaklı hizmeti ön planda tutuyoruz

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bayram Özer, Batman’da 500 bin nüfus kapasitesine hizmet...

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bayram Özer, Batman’da 500 bin nüfus kapasitesine hizmet verecek hizmet binası için yer arayışında olduklarını, yeni binada vatandaşa daha etkin hizmet vereceklerini söyledi.
Batman SGK İl Müdürü Bayram Özer, çalışmaları konusunda bilgi verdi. Batman nüfusunun artan iller arasında yer aldığına dikkat çeken Özer, şu anki hizmet binasının fiziki olarak yetersiz olduğunu belirterek, yeni bina için yer arayışında olduklarını kaydetti. Vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Özer, SGK'nın Batman’da yapacağı hizmet binasının 500 bin nüfusa hizmet verecek şekilde yapılacağını dile getirdi. Kurumun tüm Batman’a hizmet verdiğini hatırlatan Özer, “Kuruma gelen vatandaşlar arasında engelli vatandaşlar, yaşlı dedeler, hamile bayanlar da geliyor. Bunlar yukarı çıkışta sıkıntı yaşıyor. Bu yönlü sıkıntılarını sık sık dile getiriyorlar. Yeni bina ile bu sıkıntıları aşacağız.” dedi.
Yapılan çalışmalar konusunda da bilgi veren Özer, kurumun sunmuş olduğu hizmetlerin tamamının bilişim teknolojileri kullanılarak üretildiğini belirterek, kamu kurumları içinde bilişim teknolojilerini en çok kullanan kurumlar arasında yer aldıklarını düşündüklerini ifade etti.
510 bin nüfuslu Batman’da 509 bin 84 kişinin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu belirten Özer, kapsam dışı olan bin 116 kişinin de bilgilendirildiğini, bunların da işlemlerini tamamlamalarının ardından kapsam içine dahil edileceklerini söyledi.
Yönetim kurulunun aldığı karar gereği 3 ilçede de sosyal güvenlik merkezinin açılmasının kararlaştırıldığını anlatan Özer, Kozluk’ta SGK için bina temin edildiğini tadilatın ardından hizmete açılacağını açıkladı. Özer, şeffaf, etkin, verimli, hızlı hizmet sunan ve vatandaş odaklı hizmeti ön planda tutan anlayış ile vatandaşlara sosyal güvenlik hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz