SGK İl Müdürü Sümer:

EDİRNE (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne Müdürü Hüseyin Metin Sümer, denetime artık bir ceza mantığıyla yaklaşmadıklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Edirne Müdürü Hüseyin Metin Sümer, denetime artık bir ceza mantığıyla yaklaşmadıklarını söyledi. Sümer, İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenlik sisteminin finansal sürdürülebiliriliğinin önündeki en temel problemlerden birinin kayıt dışı istihdam olduğunu belirtti. Kurum olarak bu konuya özel önem verdiklerini ifade eden Sümer, yüzde 52 olan kayıt dışılık oranının denetimler sonucunda yüzde 39'lara kadar düştüğünü, hedeflerinin bu rakamı yüzde 15 seviyesine çekmek olduğunu vurguladı. Edirne'de kamu idarelerinden ve bankalardan gelen bilgiler doğrultusunda, 93 bin 410 kişinin durumunu incelediklerini aktaran Sümer, "4 bin 495 sigortalı ile 154 iş yerinin resen tescili yapılmıştır. Ayrıca sigortalı sayısında bir yıl öncesine göre 3 bin 734 artış sağlanmıştır. Denetime artık bir ceza mantığıyla yaklaşmıyoruz. Rehberlik mantığı çerçevesinde denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi. Sümer, denetim ve kontrol aracının gelmesiyle kayıt dışı istihdamla mücadelede kontrol ve denetimlerin hız kazanacağını kaydetti. Mobil bir ofis şeklinde kullanılarak bilgisayar, internet ve yazıcı entegre edilen araç sayesinde, denetim ve kontroller gerçekleştirileceğini ifade eden Sümer, "Bu araç, vatandaşlarımız kimlik numarasını verdiği taktirde her türlü işlemin yapılabileceği bir merkez olacak. Biz bu aracı sadece kontrol amaçlı değil, bilgilendirme amaçlı olarak da kullanabileceğiz" diye konuştu. Toplantıya, Müdür Yardımcıları Hülya Kaynak ve Hayrettin Karbuz da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: