Sgk, Mobbıngle Mücadele Komisyonu Kuracak

Eskişehir Kent Konseyi Mobbing Çalışma Grubu Başkanı Gülseren Şenyüzlü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 'mobbing'i (iş...

Eskişehir Kent Konseyi Mobbing Çalışma Grubu Başkanı Gülseren Şenyüzlü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 'mobbing'i (iş yerinde psikolojik taciz) yasal bir zemine oturtmak amacıyla yeni bir yönetmelik yayınladığını belirtti.

Kent Konseyi salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Gülseren Şenyüzlü, SGK'nin kendi bünyesi içinde Mobbingle Mücadele Komisyonu kuracağını ve ilgili yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar dahilinde mobbing ile mücadele edileceğini söyledi. Bunun için kişilerin bilinçlenmesi, farkındalığın oluşmasının önemli olduğunun altını çizen Şenyüzlü, “Türkiye’de mobbing, zorbalık, baskı, bezdiri, ne derseniz deyin, bir çalışma biçimi olarak görülüyor. Benimsenmiş bir davranış. Zorba da zorbalığa uğrayan da farkında değil. Bizim de amacımız bu konuda farkındalığı artırmak. Mobbingin de ‘cinsel taciz’ gibi ‘kadına şiddet’ gibi konuşulması, tartışılması kadın, erkek ve hatta çocuk herkesi ilgilendiren bu konuda toplumsal farkındalığı artırıcı sosyal çalışmalar düzenlemek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamasında mobbingin tanımını da yapan Şenyüzlü, “Sözlük anlamı psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme. Önceleri çocuklar arasında birbirleri ile olan zorbalık ilişkisi olarak kullanılan bir sözcük. Bugünse iş yerlerinde bazen bir kişinin, bazen bir grubun çalışan üzerinde uyguladığı sistematik baskı olarak kullanılan bir sözcük” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: