SGK, pilotların şikayetini haklı buldu

Antalya - Pilot ve kaptan pilotların sigorta primlerinin en üst göstergeden ödenmesi gerekirken düşük göstergeden ödenip prim kaçağına yol açılarak devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla Inter Hava Yolları şirketi hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkezi Antalya'da bulunan ve yurt dışından yolcu taşıyan Inter Hava Yolları'nda görevli bazı pilot ve kaptan pilotlar, sigorta primlerinin en üst göstergeden ödenmesi gerekirken bir ay üst göstergeden, iki ay tabandan ödeme yapıldığı, böylece sigorta prim kaçağına neden olup devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla SGK'ya şikayet dilekçesi verdi.

Reklam
Reklam

Pilotların SGK'ya yaptıkları başvuruda, Inter Hava Yolları'nın pilotlar için 2008 yılı sigorta primlerini 3 bin 954 YTL üzerinden yatırması gerektiği ancak bunun yerine getirilmediği öne sürülerek, inceleme ve soruşturma yapılması istendi.

SGK iş grup müfettişlerince yapılan incelemede, şikayetçi pilotların haklı olduğu tespit edilerek, durumun düzeltilmesi istendi. Bunun üzerine, Inter Hava Yolları şirketi, şikayete neden olan sorunu düzeltip SGK'ya bildirdi.

İnceleme sonucunda müfettişler tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda hava yolu şirketine para cezası verileceği öğrenildi.