Sgk, Sivil Toplum Örgütleri İle Bir Araya Geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Sosyal Güvenlik Haftası öncesi esnaf odaları...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Sosyal Güvenlik Haftası öncesi esnaf odaları başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sendikalar temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Sezer Pastanesi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya SGK İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, odaların başkanları, sivil toplum örgütleri ve sendikaların temsilcileri katıldı.

SGK İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Kurumun teşkilatlanmasını ve Sosyal Güvenlik Reformunun hayata geçirilmesini önemli ölçüde tamamlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bayındırlı, vatandaş odaklı hizmet anlayışı içinde etkin ve kaliteli sosyal güvenlik hizmeti sunan, toplumun güvenine sahip, her bireyi dünyaya geldiği ilk günden itibaren güvence altına alan bir kurum olarak etkin, verimli, şeffaf ve çalışan bir kurum kültürü oluşturmak öncelikleri arasında geldiğini belirterek, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Ülke ekonomisini ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen kayıt dışı istihdamla mücadele, halkın, kamu yönetiminin ve sosyal tarafların birlikteliği ile etkin bir şekilde yürütülebilir. Burada en önemli sorun kayıt dışı ile kayıtlı istihdam arasındaki adaletsizliktir. Kayıt dışı ile mücadele kapsamında, kayıtsız çalışan işçilerimizi, kendileri kayıt altında olduğu halde kayıt dışı olanlarla rekabet edemeyen işverenlerimizi, sivil toplum kuruluşları ve bu konuya duyarlı vatandaşlarımızı kurumumuzun ücretsiz ALO 170 ihbar, bilgi edinme ve şikayet hattını kullanmalarını öneririz”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: