SGK vatandaşa kötü haber geldi

Kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan ayakta tedavi başvurularında muayene katılım payı tutarı 5 TL artırıldı.

ANKARA (ANKA) – Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) vatandaşa kötü haber. SGK, Kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan ayakta tedavi başvurularında muayene katılım payı tutarı 5 TL artırdı. Artırılan 5 TL’lik tutar, SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından kesilecek. Diğer kişiler için ise eczanelerden ilaç alınırken tahsil edilecek.

[

](https://www.mynet.com/tup-bebekte-kadina-es-destegi-110100600861)

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde

Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi gazete’de yayımlandı. 25 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği”nin “Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı” başlıklı maddesinde değişikliğe gidildi. Buna göre birinci basamak sağlık kuruluşları muayeneleri, Kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan başvurularda bu maddede belirtilen ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı tutarları 5 TL artırılarak tahsil edilecek. Artırılan 5 TL’lik tutar; SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise eczanelere müracaat aşamasında eczanelerce kişilerden tahsil edilecek.