SGK ve SSK sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılıyor?

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini yapmak artık çok kolay hale geldi. e-Devlet'te yer alan hizmetlerden SSK sorgulama işleminden T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizi kullanarak yararlanabilirsiniz.

İnternet çağında olduğumuzdan dolayı birçok işlemlerimizi daha kolay bir şekilde halletmemi mümkündür. Artık hemen hemen herkesin evinde internet bağlantısı bulunmaktadır. Vatandaşlar teknolojik gelişmelerin yararlarını kullanarak ilgili işlemlerini internet aracılığı ile yapabilmektedir. Önceki senelerde vatandaşlar SGK kurumlarında yapması gereken işlemleri için SGK kurumlarına giderek yapabilmekte idi. SGK kurumları işlem taleplerinin yoğun olduğu bir kurumdur bu neden ile vatandaşlar işlemlerini yapabilmek için sıra beklemek orunda kalıyor idi. Bu da vatandaşlara fazlasıyla aman kaybı yaşatmaktaydı. Vatandaşlar kurumlarda yapılmakta olan bu işlemlerin yoğunluğundan dolayı bekledikleri hizmete alamayabiliyor idi. Fakat şimdilerde ise teknolojinin gelişmesi ile online işlemler uygulamaya konulmuştur. Bu online işlemler sayesinde SGK kurumlarda oluşmakta olan yoğunluğu yarıya indirmiştir. Yani vatandaşların bir kısmı online olarak işlemlerini yapmaktadır diğer yarısı da gene eskisi gibi SGK kurumlarına giderek yapmaktadır. Bu yazımızda sizler için SGK ve SSK sorgulama işlemleri nasıl online olarak yapılır bunu anlatacağız.

Reklam
Reklam

Devlet tarafından uygulamaya konulmakta olan bir sistem bulunmaktadır. Bu sistemin adı E-Devlet sistemidir. Hemen hemen her vatandaş e- devlet sistemini kullanmaktadır. E-Devlet sistemi içerisinde birçok işlem barındırmaktadır. Bu işlemlerden bir tanesi de SGK ve SSK sorgulama işlemleridir. E-Devlet sistemi üzerinden SGK ve SSK sorgulama işlemi yapmak oldukça basit bir işlemdir. E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekir aynı şekilde SGK ve SSK sorgulama işlemi için de geçerlidir. Yani e- devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Şifre almak oldukça kolay bir işlemdir. İnternet üzerinden şifre almanı mümkün değildir. Bulunduğunuz yerden herhangi bir PTT şubesine kimlik kartınız ya da T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifresi için başvurabilirsiniz. E- devlet şifresi ücretlidir. Sadece 2 TL işlem ücreti vererek şifreye sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifresini aldıktan sonra E-Devlet sistemine internet aracılığı ile giriniz. E-Devlet sistemi web sayfasına girdikten sonra SGK ve SSK sorgulama sayfasına giriniz. Sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulama işlemi yapmak için almış olduğunu e- devlet şifresi ve de T.C. kimlik numaranı ile yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra SGK ve SSK sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden online bir şekilde SGK ve SSK sorgulama işlemi sadece dakikalarını alarak çok kolay ve çok pratik bir şekilde yapmanı mümkün olacaktır.

Reklam
Reklam

SGK/SSK sorgulamaları için tıklayın