SGK, yılbaşı gecesi denetim yapacak

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Antalya İl Müdürlüğü, 31 Aralık yılbaşı gecesi merkez ve ilçelerde özellikle eğlence...

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Antalya İl Müdürlüğü, 31 Aralık yılbaşı gecesi merkez ve ilçelerde özellikle eğlence mekanlarını kapsayan işyeri denetimleri yapacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, işverenlerin çalıştırdıkları kişileri sigortalı göstermeleri ve primlerini kazançları üzerinden eksiksiz bildirmelerinin kanuni bir zorunluluk olduğunu belirtti. Erol, yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan denetimler neticesinde sigortalı bildirimi olmadığı tespit edilen veya çalıştırdığı sigortalıların prime esas kazançlarını ve sigortalı gün sayılarını eksik bildiren işverenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.” dedi.
Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı istihdamla mücadelenin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Erol, bu mücadelenin, sadece SGK’nın alacağı tedbir ve yapacağı denetimlerle değil, aynı zamanda devletin tüm kurumları arasında işbirliği ile mümkün olacağını vurguladı. Kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Erol, “Bunların başında, işverenler tarafından çalıştırılan kişilerin sigortalı bildirimlerinin yapılıp yapılmadığının tespiti gelmektedir. Ayrıca işverenlerimizin de bünyesinde çalıştırdığı kişilerin sigorta primlerini ödeme, prime esas kazançlarını ve sigortalı gün sayılarını tam bildirme gibi yükümlülükleri bulunuyor.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz