SGK'da ücretsiz kısa mesajla bilgilendirme dönemi başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Eskişehir İl Müdürlüğü’nce uygulamaya konulan yeni proje ile vatandaşların kurum tarafından...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Eskişehir İl Müdürlüğü’nce uygulamaya konulan yeni proje ile vatandaşların kurum tarafından verilen hizmetlerle ilgili hızlı bir şekilde bilgilendirmesi amaçlanıyor. Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan sistem ile kurumdan bilgi almak isteyen vatandaşlar on-line olarak kısa mesajla bilgilendirilmesi sağlanacak.
Vatandaşların hızlı bilgilendirilmesini amaçladıklarını söyleyen SGK Eskişehir İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat, projenin 2012 yılında ücretsiz olarak başlayacağını söyledi. Uygulama ile otokontrolün sağlanması, hizmetlerin çabuklaştırılması, zaman kaybının azaltılması hedeflediklerini söyleyen Akpolat, bununla birlikte vatandaş memnuniyetinin artırılması planladıklarını belirtti. İl Müdürü Akpolat, "Sosyal Güvenlik Kurumundaki işlemleri hakkında SMS ile bilgilenmek isteyen vatandaşlarımızın Kurumumuzun internet sitesi olan www.sgk.gov.tr içerisinde de yer alan 'İletişim Bilgilerini Sorgula' bölümünden istenilen bilgilerin girişini yapmaları gerekmektedir." dedi.
Sigortalı vatandaşların bir defaya mahsus olmak üzere belirtilen linke bilgilerinin girişini yapmasının yeterli olacağını kaydeden Akpolat, "Sigortalılığın başlatılması, sigortalılığın sonlandırılması, emekli maaşı bağlanması, şahıs ödemeleri, iş göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, cenaze ödemeleri, hizmet borçlanması gibi işlemlerin sonuçları hakkında Sosyal Güvenlik Merkezlerine gelmeden bilgilendirmeleri mümkün olacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz