Sgk'dan Kurumsal Hekim Şifresi Ve E-reçete Hakkında Açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 4 ay önce yürürlüğe giren e-reçete uygulaması için her hekimin alması...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 4 ay önce yürürlüğe giren e-reçete uygulaması için her hekimin alması gereken 'SGK Kurumsal Hekim Şifresi'ni 24 bin 12 hekimin almadığını açıkladı.

SGK’dan yapılan yazılı açıklamada, Kurumu tarafından oluşturulan e-reçete uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar neticesinde 1 Temmuz 2012 tarihinde ülke çapında uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı. “SGK Kurumsal Hekimlik Şifresi ile yalnızca e-reçete yazılmamaktadır. Hekimler, medeczane.sgk.gov.tr/doktor web uygulaması üzerinden muayene ettikleri hastanın TC Kimlik Numaralarını girerek; hastanın; e-raporlarını (ilaç raporlarını), Raporlu ve raporsuz ilaçlarını, BT-MR tetkik sonuçlarına ait raporlarını,Reçeteye yazmış olduğu ilaca ait bilgileri görebilmektedir” denilen açıklamada, “Yapılan e-reçete analiz çalışmalarında; 24 bin 12 hekimin halen manuel reçete yazmasına rağmen SGK Kurumsal Hekim Şifresi'ni almadığı, 39 bin 208 hekimin SGK Kurumsal Hekim Şifresi'ni almasına karşın reçetelerin tamamını hala manuel olarak yazdıkları, bazı hekimlerin ise SGK Kurumsal Hekim Şifresi’ni almasına karşın yazdıkları reçetelerin büyük çoğunluğunu hala manuel reçete olduğu ve çok az miktarda e-reçete yazdıkları tespit edilmiştir” denildi.

Reklam
Reklam

Hekimler tarafından yazılan reçetelerin, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren e-reçete olarak yazılmasının esas olduğu belirtilen açıklamada, “SGK Kurumsal Hekim Şifresi'ni almış olan hekimlerin manuel reçete düzenleyebilmeleri için kurumumuza ait MEDULA sisteminin çalışmaması, sağlık hizmet sunucusu bilgi işlem siteminin çalışmaması, aile hekimliği bilgi işlem sisteminin çalışmaması, gerekmektedir "denildi.

Açıklamada, şifresini almamış olan hekimlerin ya da şifre almış olmasına karşın e- reçete yazmayan hekimlerin Sağlık Bakanlığı 1.Basamak Sağlık Tesislerinde, Kit-Belediye-Bakanlık 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, Özel 1.Basamak Sağlık Tesislerinde, İşyeri Hekimliklerinde, Kurum Hekimliklerinde ve Üniversite 1. Basamak Sağlık Tesislerinde görev yapan hekimler hariç olmak üzere 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle, yazmış oldukları manuel reçetelerin eczaneler tarafından kesinlikle karşılanmayacağı, şifrenin alınmaması ve kullanılmaması durumunda, hekimler tarafından hastaya verilen sağlık hizmetlerinin, Kuruma fatura edilmesine izin verilmeyeceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: