SGK'dan Mükelleflere Plaket

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürlüğü 2011 yılında istihdama katkı sağlayan ve sorumluluklarını yerine getirme konusunda başarılı olan mükelleflere,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürlüğü 2011 yılında istihdama katkı sağlayan ve sorumluluklarını yerine getirme konusunda başarılı olan mükelleflere, plaket verdi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Şehir Kulübü'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu gibi etkinliklerin ülkenin önemli bir sorunu olan kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi için önemli olduğunu söyledi.

SGK Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu törende sadece istihdam sağlayanların değil, ek istihdam, engelli istihdam, en çok kadın istihdamı gibi bir çok alanda çalışma yapan mükelleflerin plaketle ödüllendirildiğini belirten Lekesiz, toplumda kadının göz ardı edilmediği ve üretime katıldığı bir ortamın ülkenin geleceğine büyük katkılar sunacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Lekesiz, Sosyal Güvenlik Haftası gibi haftalarda yapılan hiç bir etkinliğin boşa gitmediğini, atılan her adımın toplumda bilinç oluşturmak adına çok önemli olduğunu kaydetti.

SGK İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt ise, kurumun 2008 yılından bu yana her yıl kutlanarak, geleneksel hale gelen Sosyal Güvenlik Haftasının bu yıl beşincisini yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin sigortalı emekli ve işverenlere daha verimli, kaliteli bürokrasi ve kırtasiyeden arındırılmış, emek, zaman ve kaynak maliyetleri en aza indirilmiş bir sosyal güvenlik hizmeti sunmak olduğunu anlatan Camkurt, "Kurum olarak en önemli amacımız, bütün kamu hizmetlerini, bilgi teknolojisini kullanarak kağıt ortamının kaldırıldığı, insana özgü hataların en aza indirildiği bir sistemi hayata geçirmektir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Hatay'da geçen yılda en fazla prim ödeyen, ek istihdam yaratan, kadın istihdam eden ve özürlü istihdam eden işverenlere plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: