Sgk'dan Primlerini Gününde Ödeyen Firmalara Plaket

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle primlerini gününde ödeyen...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle primlerini gününde ödeyen firmalara plaket verildi.

Söğütlüdere Göl Gazinosu'nda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı ve Polateli Kaymakamı Mustafe Çiftçiler, Belediye Başkan Vekili Mehmet Alper Ünver, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, daire amir ve müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, primlerini gününde ödeyen firmalara plaket verildiklerini belirterek, “Bireyin kendini koruma isteği ve güvende hissetme duygusu insanlık tarihi ile özdeştir. Hastalık, sakatlık, yaşlılık, sefalet ve yoksulluk gibi hayatın her safhasında karşılaşılması muhtemel olayların endişesinden kurtulmak imkansız değildir. Toplumsal yaşamın belkide en önemli unsurlarından birisi, insanların karşı karşıya kaldıkları risklerde birbirlerine destek olmalarıdır. Bunu ülkemizde uygulayan yegane kurum Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Sosyal güvenlik bir anlamda toplumda yaşayan bireylerin insan onuruna yakışır bir şekilde başkalarına muhtaç olmadan yaşamanın ve kişisel özgürlüklerinin teminatıdır. Kurumumuz ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza eşit koşullarda en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda hizmet sunduğumuz binalarımızın yapısal değişikliklerle ve personellerimize iletişim konularında aldırdığımız eğitimlerle hizmet sunumunda kalite hedeflenmektedir. Diğer yandan teknolojik altyapı hızla tamamlanmakta ve insanların e-sgk uygulamaları ile internetten kimseye muhtaç olmadan bütün sorunlarını çözmeleri hedeflenmektedir ve bu konuda bi hayli yol alınmıştır. e-reçete, e-rapor, avuç içi damar okuma, sms ile bilgilendirme gibi vatandaşımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıran yeni uygulamalar hizmete açılmıştır. Ayrıca sigortalılarımız kuruma gelmeden adıma ne kadar prim yattı, ilk işe giriş tarihim ve toplam hizmet günüm ne kadar, emekli aylığım ödeniyor mu, maaşım ne kadar, sağlıktan yararlanıyormuyum, ne zaman optik çerçeve alabilirim, muayene katılım borcum var mı? gibi soruların cevapları için tüm operatörlerden TC numarası ve aile sıra numarası yazılarak 5502'ye sms atılması yeterli olacaktır. Ancak sistemin sürdürülebilir olması için kayıt dışılığın bitirilmesi ekonomik alt yapının tamamlanması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra primlerini gününde ödeyen firma sahiplerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: