Sgk'dan 'primsiz Aylıklar' Semineri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürlüğü tarafından 'Primsiz Aylıklar' konusundaki işlemlerle ilgili eğitim semineri...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürlüğü tarafından 'Primsiz Aylıklar' konusundaki işlemlerle ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Toroslar Sosyal Güvenlik Merkezi'nde düzenlenen ve Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı'ndan Sosyal Güvenlik uzmanı Musa Şahin’in sunum yaptığı seminerin açılışında konuşan SGK Mersin İl Müdür Yardımcısı Tayfun Tecer, şehit yakınları ve gazilerin iş ve işlemlerinin büyük kısmının Primsiz Aylıklar Daire Başkanlığı'nca yapıldığını söyledi. Şehit ve gazi yakınlarının tıbbi malzemeleri ile ilgili işlemlerin ise Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerince yapıldığını belirten Tecer, "Bu eğitimle birlikte müdürlüğümüze başvuran şehit yakınları ve gazilere daha etkin bir hizmet sunabilme olanağı sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik uzmanı Musa Şahin ise sunumunda, Primsiz Aylıklar Daire Başkanlığınca yürütülen iş ve işlemlerle ilgili bilgiler verdi. Harp ve vazife malullüğü, dul ve yetim aylıkları konularında katılımcıları aydınlatan Şahin, sivil vatandaşlara yönelik '2330 ve 3713 Sayılı Kanunlar ile 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında'ki kanunlarla ilgili düzenlemelere de değindi. Şahin, sunumun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Seminere, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, Mersin Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile kurum personelleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: