SGK'dan "SMS Ile Bilgilendirme" Dönemi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geçici iş göremezlik ödeneklerinde cep telefonu kısa mesaj sistemi (SMS) ile bilgilendirme dönemi başlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici iş göremezlik ödeneklerinde cep telefonu kısa mesaj sistemi (SMS) ile bilgilendirme dönemi başlatıldı. SGK İl Müdürü Basri Tümsek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre, 4/A kapsamında bulunan sigortalılara istirahatli kaldıkları süreler için E-Ödenek Programı aracılığı ile "Geçici İş Göremezlik Ödeneği" ödendiğini bildirdi. Geçici iş göremezlik ödeneklerinin, İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından MOSİP Sistemi üzerinden banka hesabına aktarıldığında sigortalılara bilgilendirme amaçlı SMS gönderilmesine başlandığını belirten Tümsek, şunları kaydetti: "Konuyla ilgili olarak sigortalıların 'www.sgk.gov.tr' adresinde yer alan E-SGK menüsü altında bulunan 'SMS Bilgilendirme' menüsünden 'SMS Hizmetleri Bilgi Girişi Güncelleme' ekranında cep telefonlarını sisteme kaydetmeleri halinde geçici iş göremezlik ödeneklerinin bankaya aktarıldığı bilgisi ve tarihinin SMS yoluyla bildirilecektir. Bu sayede sigortalıların Sosyal Güvenlik Merkezlerine gelmelerine gerek kalmayacak. Bu bilgilendirme sayesinde SMS gönderilen sigortalımız gidip bankadan TC kimlik numarası ile hesabına yatan parayı alabilecek. Bunun sonucunda Müdürlüğümüzden hizmet alan diğer vatandaşlarımızın hizmetlerini de daha çabuk yapacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz