"Shopping Fest" Etkinlikleri

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nagihan Uluca, alışveriş şenlikleri olan "Shopping Fest" etkinlikleriyle ilgili, "Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nagihan Uluca, alışveriş şenlikleri olan "Shopping Fest" etkinlikleriyle ilgili, "Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla alışveriş yapan ve bilinçsizce borçlanan tüketici aylarca borç ödeyecek" dedi.

Uluca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "tüketim çılgınlığını artırmak için alışverişi eğlenceli bir festival havasına büründüren" Shopping Fest'te, depolarda elde kalmış eski malların, indirim adı altında tüketiciye satıldığını öne sürdü.

Fiyatların indirim yapılıyormuş gibi aslı olmayan oranlarda düşürüldüğünü ileri süren Uluca, "Fiyatları önce artırıyorlar sonra bunun üzerinde indirim gösteriyorlar. Bunlar, fiyatları bilen tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor ve bize şikayetlerde bulunuyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

"İndirim var" denilerek tüketicinin ihtiyacı olmaksızın alışverişe yönlendirildiğini iddia eden Uluca, şöyle konuştu:

"Ankara ve İstanbul'da başlayan 'Shopping Fest' rüzgarı temmuz başına kadar tüketiciyi sömürmeye devam edecek. Meslek odaları tarafından düzenlenip organize edilen bu festival, çeşitli eğlencelerle tüketicinin ilgisini çekmeyi ve ihtiyacı olmaksızın tüketmeyi amaçlamaktadır. Bu durum satıcı esnafı kurtarmaya yönelik olsa da ekonominin temel direği tüketici zor durumda bırakılmaktadır. Festivaller süresi içinde kredi kartıyla alışveriş yapılması önerilmekte ve yapılacak çekilişlerle tüketicinin çeşitli hediyeler kazanacağı vurgulanmaktadır. Bu durum kredi kartı ile alışverişin sınırsızca yapılmasını teşvik etmekte, tüketici borçlandırılmaktadır. Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla alışveriş yapan ve bilinçsizce borçlanan tüketici aylarca borç ödeyecek."

Tüketicilerin eğlenceye aldanıp geleceği ipotek altına alacak alışverişten bilinçsizce borçlanmaktan uzak durmalarını isteyen Uluca, "Duran ekonomiyi satıcı açısından canlandıralım diye gayret gösterenler, aslında bilerek tüketicinin geleceğini borçla ipotek altına sokuyor. Yunanistan gerçeği ortadadır. Tasarrufa çağrı yapıldığı, bilinçsizce ihtiyaç dışı para harcamanın önlenmeye çalışıldığı bir dönemde bu festivallere ilgi gösterilmemesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir : Zafer Akpınar / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: