Short Track Balkan Şampiyonası

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Balkan Şampiyonası, Kocaeli'de başladı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Balkan Şampiyonası, Kocaeli'de başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış töreninde, şampiyonaya katılan sporcular, Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya'nın bayraklarıyla pistte tur atarak seyircileri selamladı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, burada yaptığı konuşmada, Balkanlar'da yaşayan insanların ortak bir kültüre sahip olduğunu belirterek, "Spor yoluyla kardeşliği ve centilmenliği geliştirmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Şampiyonanın uzun bir aradan sonra Türkiye'de yapıldığını ifade eden Kandemir, şampiyonaya 5 ülkeden 52 sporcunun katıldığını söyledi.

Kandemir, gelecek yıllarda şampiyonayı artistik patenle birlikte yapabileceklerini dile getirerek, "Bu da bir düşünce olarak kafamızda var. Yaklaşık 4-5 yıl önce başladığımız bir spor dalında sporcularımızın başarısını görüyoruz. Şampiyona sporcularımızın kendilerine olan güvenini arttırmak açısından da çok önemli" diye konuştu.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: