SHP'den Erdoğan'a "kadın kotası" tepkisi

ANKARA (ANKA)- SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ümran Göçen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kadınlar mal mı ki kota istiyorlar" sözlerine tepki gösterdi.

Göçen, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan kafayı mal ile bozmuş, her şeye mal olarak bakıyor. Türkiye'de siyasi partilerin kadınların Meclis'te daha çok temsili için çaba göstermesini istemesinin böylesine saygısız benzetmelerle ifade edilmesini kınıyoruz" dedi. Göçen yazılı açıklamasında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KA-DER'in kadınlara kota uygulaması konusundaki talebine karşılık ‘kadınlar mal mı ki kota istiyorlar'" sözlerini anımsatarak, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Başbakan kafayı mal ile bozmuş, her şeye mal olarak bakıyor. Türkiye'de siyasi partilerin kadınların Meclis'te daha çok temsili için çaba göstermesini istemesinin böylesine saygısız benzetmelerle ifade edilmesini kınıyoruz. Sayın Başbakan sürekli Arap şeyhlerine arazi tahsis etmek, oğluna gemi satın almakla uğraştığı için kadın kotası deyince aklına bu tür mallar geliyor."

Kadınlar için pozitif ayrımcılık olmadan TBMM'de kadın sayısının artamayacağının altını çizen Göçen, "Sayın Başbakan kadın hakları deyince sadece kadınların kapanmasını anladığının en tipik örneklerini sergiliyor. Başbakan'ı kadınlara, kadın haklarına, kadınların TBMM'de daha fazla temsili gibi haklı talepleri karşısında saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.