Sibel Şimşek'ten Önemli Başarı

Mersin’de devam eden 17. Akdeniz Oyunları Halter müsabakalarının 3. gününde podyuma çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi...

Mersin’de devam eden 17. Akdeniz Oyunları Halter müsabakalarının 3. gününde podyuma çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu halterci Sibel Şimşek, ülkemize koparmada altın silkmede de gümüş madalya kazandırdı.

63 kilo bayanlarda podyuma çıkan sporcumuz Sibel Şimşek, koparma müsabakalarında ilk hakkında 100 kilogramı başarıyla kaldırdı. İkinci hakkında 103 kilogramı ve son hakkında da yine 103 kilogramı deneyen Sibel Şimşek bu kilolarda başarılı olamadı. Son hakkında 104 kilograma giren Arnavut sporcunun kaldırışını bekleyen Sibel Şimşek, Arnavut sporcunun 104 kilogramda başarısız olması üzerine kaldırmış olduğu 100 kilogram ile altın madalyanın sahibi oldu. Koparmada gümüş madalyayı Arnavut sporcu Romela Begaj 99 kilogram ağırlıkla elde ederken, üçüncülüğü 92 kilogramla ile Mısır’lı sporcu Sara Ahmet elde etti.

Reklam
Reklam

Koparmada altın madalya kazanan Sibel Şimşek, silkmedeki ilk iki hakkında 121 kilogramı başarıyla kaldırdı. İkinci ve son hakkında 123 kilogramda başarılı olamayan sporcumuz yarışmayı Mısırlı sporcunun ardından ikinci sırada tamamladı ve ülkemize bir gümüş madalya daha kazandırmış oldu. Silkmede Mısır’lı sporcu Sara Ahmed 124 kilogram ile birinciliği elde ederken, üçüncülüğü 117 kilogram ile Arnavut sporcu Romela Begaj elde etti.

Sibel Şimşek’in elde ettiği 1 altın ve 1 Gümüş madalyanın ardından milli takımımızın elde ettiği madalya sayısı 6 altın ve 6 gümüş madalya olmak üzere toplam 12 madalyaya yükseldi. Öte yandan Kağıtspor toplamda ise 4 altın 1 gümüş 2 bronzla kazandığı madalya sayısını ise 7'ye çıkardı. Bayanlar 63 kiloda dereceye giren sporcuların madalyalarını Gençlik ve Spor Bakan Yadımcısı Metin Yılmaz, Müsteşar Yardımcımız Yavuz Çelik, Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar, Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı ve Buz Sporları Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir ve Halter Federasyonu As Başkanı İlker Özkan verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: