Her iki ülkenin savunma bakanları bu anlaşmayı duyurdu. ABD’nin savunma bakanı Leon Panetta, verdiği demeçte bundan sonra teknik bilgilerin paylaşılacağını, bu sayede de yanlış anlaşmaların ve tahminlerin önüne geçileceğini, bu sayede de olası krizlerin başlamadan kapanacağını söyledi.
Bu esasında oldukça önemli bir gelişme. Çünkü geçen aylarda ABD senatosunda, iki ülkenin Internet ortamında resmen bir gerilla savaşının yaşandığı dile getirilmişti. Bu savaşta elbette bomba ve askerlerle yaşanmıyor. Fakat ABD tarafı bu savaşın dijital bombalarla yaşandığını özellikle belirtiyor. Ne de olsa Çin, sanal savaşta ve casusluk alanında tüm uluslardan çok daha önde. Bu da ister istemez ABD’yi önlem almaya zorluyor.
Amerika gizli servisi NSA’nın verdiği bilgiye göre, mart ayında yapılan saldırılarda Çin’in silahlı kuvvetlerle çalışan birçok şirkete saldırdığını ve bu saldırılarda birden fazla askeri dokümanı ele geçirdiğini söylüyor.
Çin tarafında farklı bir endişe duyuluyor. Çinli makamlar, ABD’nin İnternet’i ele geçirmek ve kontrol etmek istediğini, bu yüzden de halkın internet güvenliğini arttırmak için savunma sistemlerinde güçlü olması gerektiğini söylüyor. Bunun için de gerekirse bir sanal askeri birlik oluşturulması gerektiğini savunuyor.
[
**İnceleme: Canon PowerShot A2400 IS
**](http://www.scroll.com.tr/canon-sayfa/inceleme-canon-powershot-a2400-is/)