Sibirya soğukları Hakkari'yi vurdu

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de etkili olan soğuk hava nedeniyle dere ve şelaleler dondu. Sibirya soğuklarına aldırmayan vatandaşlar dağların eteklerinde bulunan kışlık yakacaklarını donan derelerin üzerinden kendi yöntemleri ile karşıya geçirmeye çalışıyor.

Son günlerde etkisini artırarak devam eden soğuklar nedeniyle Hakkari'nin Zap Deresi ile Ore Şelalesi dondu. Yaz aylarında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ore Şelalesi'ne giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Ore Şelalesi'ne ulaşmak isteyen vatandaşlar yaklaşık 2 kilometre patika yoldan yürüyerek buz sarkıtlarına ulaştı. Vatandaşlar donan şelale etrafındaki buz sarkıtları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Soğuk havalara aldırış etmeyen bazı köylüler ise yaz aylarında topladıkları kışlık yakacaklarını donan Zap Deresi üzerinden ilginç yöntemlerle karşı tarafa taşıdı. Vatandaşlar kışın yakmak için hazırladıkları odunları, kendi imkanları ile yaptıkları yaklaşık 150 metre yükseklikteki teleferik ile karşıya geçirmeye çalıştı. Kışlık odunlarını dereden karşıya geçirmeye çalışan vatandaşlar soğuk hava dolayısıyla zaman zaman zor anlar yaşarken yaktıkları ateşte ısındı.

Hava soğukluğuna aldırış etmeyen çocuklar ise bayram tatilinde kayarak eğleniyor. Son günlerde Hakkari'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle Yüksekova ilçesi Kerem Ağa Deresi ile Şemdinli ilçesi Derecik Deresi'nin aşırı soğuklardan dolayı tamamen donduğu belirtildi.