Sıcağın Etkisi Ile Adana'da Mısır Hasadı Erken Başlıyor

- TÜRKİYE'nin 6 milyon tonu aşan mısır üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Adana'da mısır hasadı erken başlıyor.  Yüreğir Ziraat Odası Başkanı

- TÜRKİYE'nin 6 milyon tonu aşan mısır üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Adana'da mısır hasadı erken başlıyor.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan Adana, Tarsus ve Osmaniye bölgesinde her yıl ağustos ayının ikinci haftası yapılan mısır hasadının, bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir hafta erken başlayacağını söyledi.
Üreticileri, ürünlerini yüksek rutubetle hasat etmemeleri konusunda uyaran Doğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) toplam 280 bin tonluk boş depo kapasitesi ve 200 bin tonluk kiralamaya elverişli depo ile hasadı beklediğini ifade etti. TMO'nun hasat öncesi her türlü tedbiri aldığının açıklandığını belirten Doğan şöyle dedi:
"TMO, Bakanlar Kurulu tarafından, çiftçinin ürününü önceden belirlenmiş kalite gruplarına göre ilan edilecek fiyatlarla satın almak, yurtta hububat fiyatlarının üreticiler yönünden normalin altına düşmesini ve tüketici aleyhine anormal derecede yükselmesini önlemek, ayrıca bu ürünlerin piyasasını düzenleyici tedbirler almakla görevlendirilmiş bir kurum. Kendilerine haksız kazanç elde etmek için tarladaki mısırınızı yüksek rutubetle hasat ettirmek isteyenlere güvenmeyin. Ürünlerinizin gerçek değerini bulması, alın terinizin karşılığını alabilmeniz için bu çok önemli."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz