Sıcak Hava Bayıltıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hava sıcaklıklarının artması ve nem oranının yüzde 80 seviyelerinde olması yüzünden vatandaşlar...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hava sıcaklıklarının artması ve nem oranının yüzde 80 seviyelerinde olması yüzünden vatandaşlar baygınlık geçiriyor.

Şehir merkezinde sıcaklıkların 30 dereceye çıkmasıyla birlikte bilhassa tansiyon ve kalp hastalığı bulunan vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kaşifacar Caddesi üzerinde tansiyon hastası olduğu öğrenilen bir vatandaş sıcaktan dolayı bayıldı. 112 ekiplerinin müdahalesiyle yaşlı kadın kendine gelebildi.

Bandırma Devlet Hastahanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selim Panç, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan vücudunun ihtiyaçlarının da arttığını belirterek, "Sıcak havalarda kalp ve tansiyon hastaları başta olmak üzere vatandaşlarımız özellikle saat 10 ve 15 arası dışarı çıkmamaya özen göstermeliler. Tuzu azaltmalı, günde en az 2 litre su içmeliler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Dr. Selim Panç, yaz aylarında yenilen yemeklere de dikkat edilmesi gerektiğini, hamur işi yerine sebze yemeklerinin tercih edilmesinin daha doğru olduğunu ve her gün mutlaka meyve yenilmesi gerektiğini söyledi. Bu hafta ultra viole ışınlarının salı günü en yüksek seviyeye bulacağına dikkati çeken Panç, özellikle dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşların güneş kremi kullanmalarını tavsiye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: