Sıcak Hava Bunaltıyor

Adana’da hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 40 dereceye ulaştı. Sıcak ve güneşli hava...

Adana’da hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 40 dereceye ulaştı. Sıcak ve güneşli hava hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar gölgede dondurma ile serinlemeye çalışıyor.

Yazın gelmesi ile birlikte güneş yakıcı etkisini sürdürürken, hava sıcaklığı da her geçen gün artıyor. Güneş ve sıcaklı hava ise hayatını olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Adana’da hava sıcaklığı 41 dereceye ulaşırken, kent genelindeki termometrelerde ise hava sıcaklığı gün içinde 44 dereceye kadar ulaşıyor. Sıcak ve güneşli hava nedeniyle adeta evlerine hapsolan kent sakinleri ise, klima ve vantilatörler ile serinlemeye çalışırken, gerekmedikçe de evlerinden dışarı çıkmıyor.

Reklam
Reklam

İşi nedeniyle dışarı çıkmak zorunda kalan kimi vatandaşlarsa güneşin yakıcı etkisinden korunabilmek için şapka ve güneş gözlüklerine sığınıyor. Sıcak nedeniyle bunalan kimi vatandaşlar, buldukları gölgelik yerlerde dinlenmeye çalışıyor. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk ve İnönü caddelerinin kesişme noktasında yer alan İnönü Parkı da güneşten korunmaya çalışanlara ev sahipliği yapıyor. Bazı vatandaşlar, yorgunluğa daha fazla dayanamayıp çimlerin üzerinde uyanıp, uyumaya çalışırken, bazı vatandaşlarda parkın bir köşesindeki gölge yerde oturup, dondurma ile serinlemeye çalışıyor. Her iki tablo da objektiflere renkli görüntüler yansımasını sağlıyor.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre; Adana’da hafta başında hava sıcaklığı 41 dereceden 39 dereceye düşmesi bekleniyor. 19 Haziran Salı günü hava sıcaklığının 35 dereceye kadar düşeceği, 20 Haziran Çarşamba günü de 35 derece olacağı tahmin edilirken, 21 Haziran Perşembe günü için tahmini hava sıcaklığı da 34 derece olduğu belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: