Sıcak Hava Kalbin Iş Yükünü Artıyor

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Memorial Kayseri Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Kutay Taşdemir, yaz aylarında aşırı sıcaklarla birlikte kalp krizinin riskinin arttığını belirterek, özellikle güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00 ve 16.00 saatleri arasında çocukların ve yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi. 

Ani ısı değişimlerine dikkat Prof. Dr. Taşdemir, sıcak havalarda özellikle yüksek ve düşük tansiyonun daha sık görüldüğünü ifade ederek, damarlarda oluşan genişlemenin tansiyonun düzensiz seyrine neden olduğunu söyledi. Ani ısı değişikliklerinin de kalp krizini tetiklediğini belirten Taşdemir, şöyle devam etti: "Soğuk duşlar, anlık hava değişimleri, aşırı sıcak ortamdan bir anda klimalı odaya girmek, ani dalışlar, ani sıcaklık değişiklikleri kalp krizi riskini artırıyor. Özellikle kalp ve damar hastalarının sıcaklardan korunması, güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması çok önemli, ılık duşların yanı sıra vücudun ısısını yavaş yavaş değiştirerek kalp krizi riskini önlemek mümkündür. Bununla birlikte serin ve açık renkli giysiler tercih edilmelidir. Vücudun güneşle direkt temasının da engellenmesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: