Sıcak Havada Karla Serinlemeye Rağbet Çoğaldı

Bozdoğan'da sıcak hava, Madran Dağı'ndan getirilen kara rağbeti arttırdı.

Bozdoğan'da sıcak hava, Madran Dağı'ndan getirilen kara rağbeti arttırdı.

Dondurma ve karlı üzüm hoşafı, yaz sıcaklarından kurtulmanın geleneksel serinleşme aracı olarak Bozdoğan'da yerini korurken, kışın Madran Dağı'nda basılan kar, son günlerde en etkili serinletme aracı olarak kullanılıyor.

Bozdoğan pazarında dondurma ve şerbetçilerde satılan kar kısa süreli serinlemek isteyenlerin vazgeçilmez içeceği olurken, ilçede belli noktalarda tezgah açan dondurmacılar, şerbet ve şuruptan ziyade kar helvası satıyor.

Reklam
Reklam

Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Madran Mahallesi'nde kışın kar basarak geçimini sağlayan çok sayıda aile bulunduğunu, belirterek, "Bu yörede hiçbir ilçede kar basımı yapılamaz. Bu çevrede yalnız Madran Dağı'nın doğu tarafında kar yığını hazırlanır. Aydın'da ve çevre ilçelerde kar satanlar başka isimlerle karlarını satıyor olsalar da, satılan kar Madran Dağı'ndan geliyor" dedi.

Muhabir: Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: