Sıcak havalarda ağır yemeklere dikkat

DENİZLİ (İHA) - Sıcaklardan olumsuz etkilenmemek için beslenmenin önemine değinen uzmanlar, yiyecek ve içeceklerin dikkatli seçilmesini tavsiye ediyor.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, yaz aylarında yağlı yiyeceklerden çok sebze yemeklerinin ağırlıklı olarak tüketilmesini söyleyerek, "Artan hava sıcaklıkları, sağlığımızı pek çok yönden olumsuz etkiler. Bu olumsuz etkilerin bir kısmından korunmak, beslenmemize ve yiyeceklerimize dikkat etmekle mümkündür. Uzun yaz günlerinde akşam geç saatlere kadar alınan ağır yemekler yenmemeli, sebze yemeklerine ağırlık verilmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Çiğ sebze ve meyve grubundan yaklaşık 5 porsiyon tüketilmesi gerektiğini kaydeden Opr. Dr. Ekici, "Özellikle tansiyon ve kalp krizinden korunmak için potasyum açısından zengin, mümkün olduğunca az sodyum içeren bir beslenme diyeti uygulamak gerekir" diye konuştu.

Yaz döneminde özellikle suyun çok tüketilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Ekici, "İnsan hayatının vazgeçilmezlerinden olan su, yaz mevsiminde daha da önem kazanmaktadır. Normalde bir yetişkinin ihtiyacı olan 2 litre su, yaz aylarında 2.5-3 litreye çıkarılmalı, vücudun susuzluk sinyali vermesi beklenmeden, su tüketilmeye çalışılmalıdır. Vücut ısısının artması, terlemeyle su kaybının artması nedeniyle, su alımı kesinlikle ihmal edilmemelidir" açıklamasında bulundu.