Sıcak Havalarda Et Ve Süt Ürünleri Alırken Dikkatli Olun Uyarısı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaz aylarında vatandaşların aşırı sıcaklarda et...

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaz aylarında vatandaşların aşırı sıcaklarda et ve süt ürünleri alışverişlerinde dikkatli olmalarını istedi. Yılmaz, alınan ve hemen tüketilmeyecek olan et ve süt ürünlerinin kısa süre içerisinde soğuk ortamlara alınarak muhafaza edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, Ramazan ayında vatandaşların özellikle market alışverişlerin de et ve süt ürünleri alırken en son dakikalarına bırakmalarını ve alışverişlerini yaptıktan sonra sıcaklardan dolayı hemen soğuk zinciri bozmadan en kısa sürede buzdolabına koyup, gıdalardaki soğuk muhafaza şartlarının bozulmamasını temin etmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz: “Yoksa bu sıcak günlerde aldığımız ürünlerin kendi ellerimizle bozulmasını sebep olacağımız gibi bu gıdalarla ailemizin ve kendimizin zehirlenmesine de sebep olabiliriz. Bunlara mahal vermemek için soğukta muhafazası gereken ürünlerin en kısa sürede buzdolabına konulması ya da hemen tüketime sunulması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz