Sıcak Havaya Aldanan Erik Ağacı Meyve Verdi

 Alaplı ilçesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir ay önce çiçek açan erik ağacı, meyve verdi.

Alaplı ilçesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir ay önce çiçek açan erik ağacı, meyve verdi. Emekli öğretmen Mustafa Kanca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesindeki erik ağacının ilk defa yaz mevsimi dışında meyve verdiğini söyledi. Uzun yıllar meyve yetiştiriciliği yaptığını, kasımda erik ağacının meyve verdiğini görünce çok şaşırdığını anlatan Kanca, "Erik ağaçlarım genellikle haziran içinde meyve veriyor. Bahçemden kasımda ilk defa erik yedim. Hava sıcaklıklarının son dönemlerde iyi gitmesi sonucu bu durumun yaşandığını tahmin ediyorum" diye konuştu. Kanca, ağaçtan yaklaşık bir kilogram erik topladığını, dallarda bir o kadar daha olduğunu belirterek, meyvenin tadının yaz mevsimindekileri aratmadığına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: