Sıcak pide kuyrukları Ramazan'a renk katıyor

İftar öncesi fırınlar önünde oluşan onlarca metrelik uzun pide kuyrukları Ramazan ayına ayrı bir renk...

İftar öncesi fırınlar önünde oluşan onlarca metrelik uzun pide kuyrukları Ramazan ayına ayrı bir renk katıyor.
11 ayın sultanı Ramazan her alanda kendini hissettiriyor. Kentlerin en işlek yerlerine belediyeler başta olmak üzere, yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar tarafından kurulan iftar çadırları ve aşevleri yanı sıra diğer etkinlikler de rahmet ayı Ramazanı unutulmaz kılıyor.
Özellikle iftara yakın tatlı bir koşuşturma yaşanırken, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan pideler ise fırınlardaki yerlerini alıyor. Öğle saatlerine doğru üretilen pideler marketlere servis edilirken, iftara yakın çıkan pideler ise sıcağı sıcağına vatandaşlara satılıyor. İftar vaktinde sıcak pide almak isteyen vatandaşlar fırınlar önünde metrelerce kuyruk oluşturuyor.
Bursa’da vatandaşlar, Ramazan ayında sıcak pidelerden alabilmek için iftar saatlerinde fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Semtin nüfus yoğunluğuna göre, fırınların önünde oluşturulan kuyruklar yer yer 50 metreye çıkıyor. İftar sofrasında sıcak pide yemek isteyen vatandaşlar çocuklarını da yanına alarak fırın önünde dakikalarca pidenin pişmesini bekliyor. Vatandaşlar iftarı beklerken hem vakit geçirmiş, hem de sıcak pide alarak buharı zerinden gitmeden iftarını açıyor. Bu durumdan şikayet etmeyen vatandaşlar Ramazanın bu tür etkinlikler ile daha da renklendiğini belirtiyor. Vatandaşlar özellikle bol susamlı yumurtalı sıcak pideler ile iftar sofralarını süslemek için uzun kuyruklarda bekliyor.
İftar vaktinde vatandaşa sıcak pide yetiştirmekte zorlanan fırıncılar, Bursa’da 330 gramlık pideyi 1 liradan, 680 gramlık pideyi ise 2 liradan satıyor. Yumurtalı pideler için ise 25 kuruş farkla 2 lira 25 kuruştan satılıyor. Koğukçınar fırını önünde yaklaşık 50 metrelik kuyrukta bekleyen vatandaşlar özellikle iftara yakın bu kuyruğun daha da arttığını belirtiyor.
Koğukçınar fırın işletmecisi Şakir Demirci, Ramazan’ın geleneksel ekmeği pide almak isteyen vatandaşların iftar öncesi uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, “Pide Ramazan sofralarının ayrılmaz parçası. Bu nedenle vatandaşlar iftarlarını sıcak pide ile açmak için fırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Pide yetiştirmekte zorlanıyoruz, özellikle yumurtalı pidelere büyük ilgi var.” dedi.
Pide almak için 15 dakika kuyrukta bekleyen Ayhan Kaymak, “Ben hemen her gün bu fırından iftarlık pide alıyorum. Özellikle iftar vakti yaklaştığında bu kuyruklar daha da uzuyor. Ama bundan şikayetçi değiliz. Çünkü burada hem vakit geçiyor, hem de bu güzellikleri yaşıyoruz.” diye belirtti.
Küçük kızı Açelya ile pide almak için kuyrukta dakikalarca bekleyen Mustafa Çiçek, “Pide almak için sırada bekliyoruz. İftar zamanında vatandaşlar sıcak pide almak istiyor ve ondan dolayı iftar zamanında fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşuyor.” şeklinde konuştu. Minik Açelya ise babası ile pide almak için geldiğini belirtti. 'Sen oruç tutuyor musun?' sorusuna, “Hayır ben küçük bir kızım.” şeklinde karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz