Sıcak Yaz Mevsiminde Çocuklara Dikkat

Mardin’de sıcakların artmasıyla aile sağlık doktorları çocuklarda görülen yaz hastalıkları için anne ve babalara uyarılarda...

Mardin’de sıcakların artmasıyla aile sağlık doktorları çocuklarda görülen yaz hastalıkları için anne ve babalara uyarılarda bulundu.

Mardin aile sağlık doktoru Hamit Kasap özellikle yaz aylarında meydana gelen hastalıkların temelinde çocukların gelişi güzel beslenmelerinden ve giyime dikkat edilmemesinden kaynakladığını belirtti. Kasap konuşmasında şunları kaydetti:

“Çocuklardaki yaz hastalıklarının en sık sebepleri aşırı giydirmeye bağlı aşırı terleme sonucu halk deyimiyle pisikler ve ishal sonucu aşırı su kaybı; böcek sokmaları ve hayvan ısırıklarıdır. Önemli noktalardan biri, anne-babalara bol suyun zararlı olmadığını hatırlatmaktır. Çocuklar yazın bol su içmeli ve sık sık yıkanmalıdır. Giyimde annelerin hassas davranması gerekiyor, özellik beyaz türü elbiseler sıcakta daha çok tercih edilmeli ve şapka türü başlıklarla çocuklarını dışarı çıkartmalı. Çocuklar için yazın vazgeçilmesi olan dondurma ve soğu içeceklere de dikkat edilmesi gerekiyor çünkü açıkta satılan ürünler çocuklar üzerinde hastalık yaratabiliyor. Bölgemizde sıcakların fazla olması nedeniyle baba ve annelere tavsiyemiz bu mevsimde çocuklarına dikkat etsinler.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: