Sıcaklar Batı’da artacak Doğu’da düşecek

Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında 2 ila 4 derece azalacak.

Bu arada, meteoroloji Orta ve Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında 2 ila 4 derece azalacak.

Reklam
Reklam

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ani taşkın, yıldırım, lokal dolu yağışı v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (28)

ANKARA: Parçalı bulutlu, kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (30)

ADANA: Parçalı bulutlu, kuzey ilçeleri kısa süreli ve lokal olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, kuzey ilçeleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)

Reklam
Reklam

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (35)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, Adana'nın kuzey ilçeleri ile Osmaniye çevreleri kısa süreli ve lokal olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu; Ardahan ve Erzincan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçeleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ANKA