Sıcaklarda balkondan düşmeler arttı

Havaların ısınmasıyla birlikte balkon ve pencerelerden düşme olayları da arttı. Özellikle çocukların yaz ayında balkondaki...

Havaların ısınmasıyla birlikte balkon ve pencerelerden düşme olayları da arttı. Özellikle çocukların yaz ayında balkondaki oyun sefası adeta hüsranla bitiyor. Eskişehir'de son 15 günde 3 çocuk, son 2 ayda ise 4 çocuk evlerinin balkonundan düştü. Çocuklardan biri hayatını kaybederken, ikisi ağır yaralandı. Uzmanlar, havaların ısınmasıyla birlikte 2-3 yaş aralığındaki çocuklarda yüksekten düşme vakalarının arttığını belirterek, ailelere uyarıda bulundu.
Eskişehir'de 22 Temmuz 2011'de Bahçelievler Mahallesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Caddesi´ndeki bir apartmanın 4. katındaki evde yaşayan Efe Kamaş (3), balkondan caddeyi seyrettiği sırada dengesini kaybederek 1. kattaki terasa düştü. Kamaş, yakınlarının haber verdiği 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 3 yaşındaki çocuğun henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. Diğer yandan 3 Ağustos 2011'de meydana gelen bir başka olayda ise 3 yaşındaki Ümit Gürüp, Emek Mahallesi Tunçalp Sokak'taki evlerinin balkonunda oyun oynarken dengesini kaybederek 2´inci kattan aşağıya düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gürüp'ün tedavisi sürüyor. 21 Temmuz 2011´deki bir diğer talihsiz olayda ise, Vişnelik Mahallesi Zambak Caddesi´ndeki apartmanın 4´üncü katındaki camdan sarkan Muharrem Kalem, dengesini kaybederek yere düşmüştü. 1 yaşındaki Kalem, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.Bu bağlamda Eskişehir'de son 3 ay içerisinde, balkon ve camdan düşenlerin sayısı 7 oldu. Bu vakalardan ikisi ise ölümle sonuçlandı.Düşenlerin çoğunluğu çocukların oluşturması ise dikkat çekiyor.
Sosyolog Mehmet Canıtezli, havaların ısınmasıyla birlikte 2-3 yaş aralığındaki çocuklarda yüksekten düşme vakalarının arttığını belirterek, "Serinlemek için özellikle balkon ve pencere kapıları açılıyor. Aileler, çocukların tırmanacağı masa, sandalye veya tabure gibi materyalleri balkon ve pencere kenarlarından uzak tutmalı veya balkon pencere kapılarını kapalı tutmalı." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz