Sıcaklardan Bunalan Vatandaşlar Eczanalere Koştu

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 40 dereceye çıkan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar eczanelere tansiyon ölçtürmeye koştu.Eczacı kalfası...

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 40 dereceye çıkan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar eczanelere tansiyon ölçtürmeye koştu.

Eczacı kalfası Mesut Güdül yaptığı açıklamada son iki günde sıcak havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle birçok vatandaşın eczaneye gelerek tansiyonlarını ölçtürdüklerini ifade ederek;” Son günlerde özellikle 50 yaş üzerindeki vatandaşlar sıklıkla eczanemize gelerek tansiyonlarını ölçtürüyorlar. Bir çok vatandaşımızın tansiyonu özellikle sıcaklar nedeniyle yüksek çıkıyor. Birçok vatandaşında aynı şikayetler nedeniyle Devlet Hastanesine başvurduğunu öğrendim.” Dedi.

Reklam
Reklam

Güdül, son iki gün içerisinde eczanede 50’nin üzerindeki vatandaşın tansiyonunu ölçtüğünü kaydetti.

Günebakan Sağlık Ocağı Aile Hekimi Dr. Osman İnan ise yaptığı açıklamada, aşırı sıcak havaların yaşandığı bu günlerde, özellikle tansiyon hastaları için gerekli önlemler alınmazsa tehlikeli durumlara neden olabileceğini belirterek;” Yaz aylarında görülen aşırı sıcaklar tansiyon hastalarımızı olumsuz etkiliyor. Biz bu nedenle öğle saatlerinde tansiyon hastalarımızın dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Bu nedenle sıcak havalar, özellikle 50 yaşının üzerindeki yüksek tansiyon hastalarında, beyin kanaması riski oluşturuyor.” Dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz