Sıcaklık 38 Dereceye Ulaştı Yumurtalık Dolup Taştı

Adana kent merkezinde hava sıcaklığı 38 dereceye yükselince, vatandaş soluğu Yumurtalık sahillerinde aldı. Yaz dönemi...

Adana kent merkezinde hava sıcaklığı 38 dereceye yükselince, vatandaş soluğu Yumurtalık sahillerinde aldı. Yaz dönemi ile birlikte yoğun bir göç alan ilçe nüfusunun da özellikle hafta sonlarında 160 bine ulaştığı kaydedildi.

Adana'nın Yumartalık ilçesine sadece kent merkezinden değil, aynı zamand da çevre il ve ilçelerden de tatilcilerin adeta akın ettiği kaydedildi. Yazın sıcak ve kavurucu etkisinden kurtulup, Akdeniz'in mavi sularında serinlemek isteyenler arasında Adana'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye illerinden gelenler de yer alıyor. İlçedeki konaklama alanlarının kısıtlı olması nedeniyle ana caddelerin yanı sıra tarla içlerinde de tatilciler piknik yapıyor.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karataş-Yumurtalık Turizm Birlik Başkanı Mehmet Karakuş, "Gerek Karataş, gerekse de Yumurtalık ilçelerinin turizmden aldığı pay çok az. Adana’nın denize açılan iki kapısı var. Bunlardan biri Yumurtalık, diğeri de Karataş’tır. Yaz sezonun da konaklama ve otel sayısının az olması nedeniyle bir takım sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Çözüm için yeni projeler hazırlıyoruz. Turizm yatırımcılarını bu iki şirin ilçeye yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu arada, tatilcilerin akınına uğrayan Yumurtalık'ta trafik sorunu da yaşanıyor. Tatilciler araçlarını park edecek yer bulamazken, bölgedeki yoğunluk nedeniyle de zaman zaman yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları da yaşanıyor. İlçe genelinde içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığı ifade edilirken, plajlarda yer alan duşların yetersiz olmasının önemli bir sorun olarak öne çıktığı yorumu yapıldı.

Tatilciler aynı anda denize girip serinlemek isteyince karada olduğu gibi denizde de yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar 10 santimetrelik aralıklarla denizde yüzmeye çalışırken, plaj bölgesinde görev yapan zabıta ekipleri ise, sık sık anonsta bulunarak, denize eşofman ya da iç çamaşırı ile girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak yapılan uyarılara kimi vatandaşlar kulak asmazken, denize pijama ve donları ile giriyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Yumurtalık ilçesine bağlı Zeytinbeli beldesi de tatilcilerin akınına uğrayan bölgeler arasında yer aldı. Zeytinbeli Belediye Halk Plajı ve Küçük Yumurtalık sahillerinde bulunan çadır alanları, hafta sonu adeta dolup taştı. Yumurtalık’ta en geniş ve en güzel plaj olarak tabir edilen; 'Zeytinbeli Halk Plajı'nda da" aşırı yoğunluk yaşanırken, insanlar Ramazan ayı öncesi doyasıya denizin tadını çıkarmaya çalıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz