Sıcaklık batı kesimlerde 5 derece artacak

Sıcaklık, Türkiye'nin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğusu ile gece saatlerinde Trakya'da aralıklarla görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Eskişehir, Bartın ve Milas çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.

Türkiye'nin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak sıcaklıklarda, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise yurdun doğusunda güney ve güneybatı, batısında kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, lokal su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli. (21)

ANKARA: Parçalı az bulutlu. (23)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (26)

ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (27)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kısa süreli sağanak yağışlı. (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis bekleniyor.

Reklam
Reklam

EGE: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinde iç kesimler yer yer parçalı ve çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yer yer kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.